Tränings och aktivitetsprogram Wendes Ridande Batteri 2017. 

Fastställda aktiviteter/uppvisningar i fetstil.

Vi skall inleda tränings/uppvisnings-säsongen med en kick off lördagen den 1 april hos Gitt och Åke på V. Nyrups gård. Den planerade utflykten till Hovdala ersätts med denna kick off.
Vi träffas kl. 10 och gör i ordning hästarna för en cirka en mil lång rid- och körutflykt som startar när alla är klara. Vi kommer att skritta och delvis trava i lugnt tempo så hästarna får en lugn start på säsongen och så att vi alla kan njuta av mellanskånsk natur där den är som bäst. När vi är tillbaka finns det boxplatser för hästarna där de kan stå medan vi grillar och diskuterar hur vi vill forma det kommande året och förhoppningsvis kan vi njuta av det fina vädret innan vi avslutar dagen. Förplägnadsgruppen ordnar mat och dryck (även till hästarna) så ta bara med det goda humöret.
Vi vill ha in anmälningar till Åke Larsson (070-6868163, ake.npk@swipnet.se) snarast (senast 30/3) på vem som kommer, vem som har häst med sig och om de vill rida, köra eller åka med. Alla som kommer hit och vill vara med på utflykten bör kunna vara det (medlemmar har företräde) och därför bör de som kan köra med vagn och ta med passagerare göra detta. Tala med mig så jag kan hjälpa till med att få hit vagnar. Bjud gärna med andra vänner/hästägare som betalar 100 kr för utflykt och grill eller 150 kr för medlemsavgift och som då får då resten gratis.

Träningen med kanonspannet börjar i N. Åsum lördagen den 8 april kl 10:00  med fortsättning den 17 april annandagpåsk kl. 17:00 och den 30 april valborgsmässoafton kl. 10:00.

6-7 maj. Hästar och hästkrafter i N. Åsum.
Beslutat och klart. Information om program den 4 april.

13 maj. Regementets dag på P7
Under planering

20 maj. Kristianstad kulturnatt.
Beviljat anslag Program enligt föregående år.

4 juni. Trelleborgs  760-års jubileum.
Under planering. Lämnad offert.

9-11 juni. Husardagarna i Eksjö.

28-30 juli. Generalmönstring i Skillingaryd.

5 augusti. Uppvisning för sponsorerna i Åhus.

Öppet hus i N. Åsum någon gång i augusti.

9 september. Wendistdagen i Kristianstad.   
Parad genom staden samt uppställning vid kransnedläggningen

4 november. Hubertusjakt.
Enligt tidigare år.