Aktiviteter 2012

Paradera vid Malmö City Horse Show den 12 juli.

Batteriet inbjöds till att deltaga i Malmö City Horse Show på Ribbersborg den 12 augusti 2012. Detta i samband med att junior EM-fälttävlan genomfördes.

Tommy Blomqist och Hans Bertil Hansson var där den 4 juni och fick information av Roland Pålsson om vad som gällde för Ridande Batteriets del.

2012 var ett försöksår som skall följas upp 2013 med EM för seniorer och här kommer vi att deltaga mera aktivt. Vi var på plats kl 11.00 på vår U-plats för fordon. Därefter anspännde vi och gick ner i väntplats och ställde hästarna på bindsträck kl 11.30. Här uppehöll vi oss till kl 15.00 då vi skulle deltaga vid prisutdelningen. Så blev det inte utan vi fick vänta till efter prisutdelningen och då paradera runt prisutdelningsplatsen. Ingen skjutning detta år för vår del.

 

 

 

Medverkade vid 1800-talsdag i Kristianstad den 8 september.

Lördagen den 8 september 2012 var det 1800-talsdag i Kristianstad

Samling i N.Åsum kl 09.00  med förmiddagsfika. Efter hemkomsten till N.Åsum bjöds det på förtäring.

 

 

Hubertusjakt på Rinkabyfältet den 3 november.

Årets Hubertusjakt i Rinkaby blev åter en succè och med många deltagare. Morgonens ihållande regn slutade strax innan ryttarna kallades till startområdet. Efter att reglerna för jakten föredragits kunde fältet släppas iväg på Rinkabyfältets vidder. Då halva banan var avverkad bjöds det på korv och dryck, vilket uppskattades av deltagare och publik. Stort tack till alla som ordnat detta! Som master red Göran Bengtsson på ett förtjänstfullt sätt så att alla ryttare kunde bibehålla sina platser i fältet. Vidare rönte jaktens sträckning och uppläggning med hinder o.s.v. stor belåtenhet av deltagarna. Jakten med stora hästar vanns även detta år av Peter Stark på Mazinga från Smålands Husarer Årets jakt följdes av ett 50-tal bilar och bevakades av pressen med idel glada miner.

Hubertuskvällen firades i år liksom tidigare år på traditionellt sätt på mässen i Rinkaby med god mat och dryck samt dans till levande orkester.